Over erfgenoten

– “Erfgenoten, het netwerk erfgoededucatie Limburg, wil op een actieve manier kennis over erfgoededucatie creëren en delen om zo de competenties van erfgoededucatoren te versterken. Het einddoel is een optimaal contact tussen ons erfgoed en het publiek.”

Het netwerk is ontstaan op initiatief van het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) en groepeert iedereen die met erfgoededucatie (zowel in musea, monumenten, bezoekerscentra, ..) begaan is. Het netwerk maakt de verbinding met andere netwerken op landelijke en internationale schaal. het netwerk is ontstaan na een traject onder begeleiding van Levuur cvba.  Het eindrapport van Levuur met de resultaten van het project vind je hier.

Erfgenoten is in de eerste plaats een netwerk van mensen. Een projectgroep zet de krachtlijnen voor de toekomst uit, organiseert activiteiten en projecten en mobiliseert de educatoren op het terrein. Er zijn 4 “communities of practice” actief rond de volgende projecten:

– Word creatief erfgoedbemiddelaar

– Hoe toekomstige leerkrachten de passie voor erfgoed meegeven?

– Erfgoedradar

– Lespakket Limburg 1914-1918 voor het basisonderwijs


Meer info: Provinciaal Centrum Cultureel Erfgoed, Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt, tel. 011 23 75 75, erfgenoten@limburg.be