Train-de-trainer “Buurten met erfgoed”

1

Het project ‘Buurten met erfgoed’ is bedoeld voor basisscholen die de kinderen actief de omgeving willen doen ontdekken. Leerkrachten kunnen in samenwerking met lokale erfgoedpartners een traject opstarten met als resultaat tal van activiteiten waarbij leerlingen van de tweede graad van het lager onderwijs kunnen kennismaken met het erfgoed in hun schoolbuurt. Wil u zo’n traject in uw buurt of school opstarten? De train-de-trainer richt zich naar lokale trekkers die een Buurten met erfgoed-traject willen opstarten in de loop van het schooljaar 2017-2018 of 2018-2019. De training vertrekt van de vraag: Hoe pak je een traject Buurten met erfgoed aan? Het is immers intensief traject en vraagt heel wat (tijd en) inzet van leerkrachten en erfgoedpartners. De training wordt gegeven door Chris Ferket (Mooss vzw) en start op donderdag 28 september 2017. Vervolgens zijn drie terugkombijeenkomsten zijn voorzien. Deze gaan dieper in op onderdelen van het Buurten met erfgoed-traject. Deelnemers kunnen ook ervaringen uitwisselen over stappen die de ze zelf al hebben gezet.

Meer informatie: op de website van Mooss en de FARO-vormingskalender

Discussion1 reactie

Leave A Reply