Jong redt oud: jongeren maken actief kennis met erfgoed

0

Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) gaat samen met de Limburgse gemeentebesturen op zoek naar erfgoedsites waar kinderen en jongeren aan de slag kunnen met “hun” erfgoed. Ze adopteren een Limburgse erfgoedsite of landschap met erfgoedwaarde in hun omgeving. Dit voorjaar en tijdens de zomer vinden vijf pilootprojecten plaats, uitgewerkt en begeleid door Mooss vzw in opdracht van en in overleg met de Provincie Limburg. Op donderdag 26 oktober 2017 organiseert het PCCE een inspiratiedag rond Jong redt Oud voor gemeentebesturen, de erfgoedsector, leerkrachten en andere geïnteresseerden. De geëvalueerde pilootprojecten, de inspiratiegids en de handleiding worden er gepresenteerd zodat anderen zelf ook aan de slag kunnen. Vanaf 1 september 2017 kunnen gemeentes een Jong redt Oud-project indienen bij het PCCE en een financiële ondersteuning van maximaal 2 500 euro aanvragen voor kosten rechtstreeks verbonden aan het project. De 5 pilootprojecten worden ontwikkeld i.s.m. scholen of jongerenverenigingen in Bilzen, Meeuwen-Gruitrode, Kortessem, Kinrooi en Peer.

Lees meer. Volg de vijf pilootprojecten op facebook. Meer informatie bij het PCCE via JRO@limburg.be of  011 23 75 34.

Leave A Reply