Werkbezoek MAS en Red Star Line 21 februari 2017

0

Op dinsdag 21 februari organiseert Erfgenoten een werkbezoek aan het MAS en het Red Star Line Museum in Antwerpen rond het thema superdiversiteit en multiperspectiviteit in onderwijs en erfgoededucatie. Aanleiding is het project “Meerstemmig erfgoed” dat door de lerarenopleidingen van de PXL Hogeschool en de UAntwerpen in samenwerking met een aantal Limburgse musea waaronder Bokrijk en het Gallo-Romeins Museum Tongeren. De beide Antwerpse musea mogen we beschouwen als goede praktijkvoorbeelden waar de thema’s superdiversiteit en multiperspectiviteit in de presentatie en de educatieve werking zijn geïntegreerd. De publieksdiensten van de beide musea staan ons graag te woord.

We spreken af vanaf 10 uur aan het MAS, Hanzestedenplaats 1, Antwerpen. We starten stipt om 10.30 uur! Wie wil, kan samen met ons vertrekken vanuit het station Hasselt met de trein van 8.11 uur (overstap Aarschot). We spreken verder af aan het Centraal Station Antwerpen (uitgang Pelikaanstraat) rond 9.30 uur om daar bus 17 richting Brouwersvliet te nemen.

Het programma

10.30:  introductie & toelichting omtrent “Meerstemmig erfgoed” en aanleiding werkbezoek aan 2 goede praktijken (Paul Janssenswillen, UAntwerpen – Meerstemmig erfgoed)

11.00 uur: bezoek aan een deel van de presentatie in het MAS met de focus op diversiteit en multiperspectiviteit. We bezoeken de thema’s “Antwerpen à la carte” en “Leven & Dood. Over goden en mensen” (Cathy Pelgrims, Tammy Wille en Lieve Willekens van de publieksdienst MAS)

12.30 uur: bespreking plenair

13.00 uur: lunch en vertrek naar het Red Star Line Museum

14.00 uur: bezoek aan de presentatie in het Red Star Line Museum met de focus op diversiteit en multiperspectiviteit (Nadia Babazia en Bram Beelaert van het Red Star Line Museum)

15.30 uur: bespreking plenair

16.00 uur : conclusies en afronding

Deelnemen is gratis (lunch inbegrepen en reis voor wie vanuit station Hasselt vertrekt), aanmelden is wel verplicht.

Aanmelden (tot uiterlijk vrijdag 17 februari) kan via: erfgenoten@limburg.be of  011 23 75 80 (PCCE – Anne Milkers).

(foto: Red Star Line Museum)

 

 

 

 

Leave A Reply