Een tijdreis met LEGO in Frankfurt

0

Het Archeologisch Museum in Frankfurt pakt uit met een primeur om families met jonge kinderen extra te bereiken. LEGO Modelbouw realiseerde voor het museum een aantal historische taferelen in miniatuur waarmee ze onder meer jagers uit de steentijd, een Romeins kamp,  Vikingen op zee en een Middeleeuwse markt ensceneerden. De scènes in legoblokken zijn onmiddellijk vergelijkbaar met authentieke historische objecten afkomstig uit de regio Hessen. Hiermee kunnen de (kleinste) bezoekers inschatten hoe de (authentieke) objecten uit de Romeinse periode of de Middeleeuwen werden gebruikt, in welke context ze thuishoren en hoe de mensen van toen ermee omgingen. De levenswijze van toen wordt bijzonder aanschouwelijk gemaakt en de authentieke objecten spreken  daardoor makkelijker tot de verbeelding. De curatoren Kathrin Meents en Kim Hofmann hebben hiermee kennelijk een zeer familievriendelijke tentoonstelling gemaakt, op maat van de kinderen (met de volwassenen als begeleiders). Voor de geïnteresseerden: de tentoonstelling loopt tot 30 oktober 2016. Meer informatie vind je op de website van het Archeologisch Museum in Frankfurt.

Leave A Reply