Meerstemmig erfgoed. Multiperspectiviteit in erfgoededucatie

0

In het raam van het netwerk Erfgenoten is een groep musea en hogescholen gestart met het project “Meerstemmig erfgoed”. Het project wil multiperspectiviteit in erfgoededucatie introduceren. De nauwe samenwerking tussen de hogescholen en de erfgoedsector beschouwt Erfgenoten als een troef. De Vlaamse overheid (Kunsten en Erfgoed) subsidieert onder meer daarom ook de eerste fase van het project. Partners uit de onderwijssector (de PXL Hogeschool, de UAntwerpen en een aantal secundaire scholen) en uit de erfgoedsector (de erfgoedcellen Haspengouw en Mijnerfgoed, Gallo-Romeins Museum, Openluchtmuseum Bokrijk, Mijnmuseum Beringen, de Mindere Sint-Truiden, de Erfgoedsite Herkenrode en het Provinciaal Centrum Cultureel Erfgoed) willen educatieve pakketten ontwikkelen, gericht op inhoudelijke multiperspectiviteit. Dat betekent dat gebeurtenissen vanuit verschillende standpunten of met alternatieve verhalen worden bekeken en waarbij vergeten sociale groepen aan bod komen. (Super)diversiteit krijgt een stem krijgt.  Drie ontwerpteams met vertegenwoordigers uit de erfgoedsector, de lerarenopleiding secundair onderwijs, secundaire scholen gaan aan de slag met onder meer methodische multiperspectiviteit. Juni 2018 wordt het project afgerond. Geregeld worden nieuwsflashes gepost. Meer informatie? Mail naar erfgenoten@limburg.be (foto Erfgoedsite Herkenrode)

Leave A Reply