Diversiteit & immaterieel erfgoed

0

Erfgenoten zet in op multiperspectiviteit en erfgoededucatie met een project dat met diverse partners uit het onderwijs- en erfgoedveld van start gaat.  Multiperspectiviteit en (super)diversiteit zijn vandaag bijzonder actueel. Tapis Plein organiseert een reflectiedag omtrent diversiteit en immaterieel erfgoed. Culturele diversiteit was begin deze eeuw één van de leidmotieven bij het realiseren van de UNESCO-Conventie voor het borgen van Immaterieel Cultureel Erfgoed (2003). Op 17 maart komen vragen aan bod over hoe beleid, onderzoek en praktijk in Vlaanderen en Nederland omgaan met immaterieel cultureel erfgoed en/in de (super)diverse samenleving. Visie en reflectie worden gekoppeld aan verhalen uit het veldwerk. De reflectiedag vindt plaats op 17 maart 2016, van 11.30 u. tot 17 u. in La Tricoterie, fabrique de liens, Théodore Verhaegenstraat 158, 1060 Brussel. Voor meer informatie, het programma en aanmelden kan je terecht op de website van Tapis Plein. Warm aanbevolen!

 

Leave A Reply