Inspiratiedag familievriendelijke musea

0

Op 22 maart vindt de studiedag “Familievriendelijke musea: (leeftijds)drempels verlagen” in het MAS plaats. De drie musea die tijdens de Krokuskriebelsweek een aanbod voor allerkleinsten aanboden, vertellen dan over hun ervaringen. Praktijkvoorbeelden worden afgewisseld met inspirerende sprekers, waaronder Hildegarde Van Genechten (FARO vzw) en Esmé Ward, Head of Learning and Engagement, Manchester Museum and the Whitworth Art Gallery. Zij organiseren sinds enkele jaren met succes activiteiten voor de allerkleinsten in het museum. Tot slot wordt een manifest gepresenteerd. Het Manifest verscheen eerder in het Frans onder de titel ‘Les musées d’art, amis des tout-petits’. Een boeiend programma met praktijkervaring en omkadering voor ieder die de doelgroep van de allerkleinsten wil bereiken.

De dag vindt plaats op 22 maart 2016 van 10.00 tot 16.00 uur in het MAS, Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen. Deelnemen kost 50 euro (25 euro voor medewerkers van musea die deelnamen aan Krokuskriebels 2016).

Het programma vind je op de FARO-website, waar je je tot 11 maart kan aanmelden.

 

Leave A Reply