Jenevermuseum genomineerd voor EMYA 2016

0

Het Jenevermuseum Hasselt is genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2016. De EMYA wordt jaarlijks uitgereikt door het European Museum Forum. In 2011 ging de prijs nog naar het Gallo-Romeins Museum. De jury van de EMF was kennelijk erg gecharmeerd door de doorgedreven publieksgerichte en participatieve aanpak van het Jenevermuseum. De recente vernieuwing van de presentatie (2014) speelde wellicht ook een rol. De presentatie vertelt het verhaal van jenever op een aangename, interactieve manier. Zowel de smaak van het product als het wetenschappelijke verhaal en de historische achtergrond krijgen vandaag evenveel aandacht. Nieuw zijn ook de cocktailworkshops of jazzconcerten die focussen op de beleving. Een participatief project bij uitstek is de ‘Jeneverbaron’, dat aanknoopt bij eerdere participatieve projecten van Het Stadsmus zoals de Erfgoedkoning en -generaal. Alvast proficiat voor het Jenevermuseum, een bezoek meer dan waard! (foto “Jeneverbaron Nicole Nelissen” © Filip Claessens)

Leave A Reply