Een erfgoedaanbod voor kinderen

0

Herita organiseert op 8 oktober 2015 in het Kasteel van Beauvoorde (Veurne) een inspiratiemoment over het betrekken van de eigen achterban, vrijwilligers en doelpubliek bij de ontwikkeling van een erfgoedaanbod. In het Kasteel van Horst en Kasteel Beauvoorde is gewerkt met een stappenplan. De workshop geeft aan hoe dit stappenplan werkt en welke ondersteuning Herita kan bieden. Twee producenten vertellen hoe zij erfgoedbeleving en kindvriendelijkheid samenbrengen. Emma Thyssen werkte o.a. samen met Herita in Kasteel van Horst en Kasteel Beauvoorde. Het Geluidshuis zette een traject op in het Kasteel van Gaasbeek en werkt momenteel in het Gallo-Romeins Museum en het Openluchtmuseum Bokrijk aan een luistertraject voor kinderen.

Programma: 
9.30 u.     Onthaal
10 u.         Inge De Geyter en Barbara Struys (Herita): “Van conceptontwikkeling tot
                  stappenplan”
11 u.          Case Kasteel Beauvoorde: rondleiding in het kasteel
11.30u.     Emma Thyssen (illustrator) en Dries Otten
                  (meubelontwerper/interieurarchitect/scenograaf)
12 u.         Ann Desmet (Het Geluidshuis)
12.30 u.   Netwerklunch

Deelname kost 20 euro (voor niet-partners van Herita) of 15 euro (voor partners). Meer informatie vind je via deze link.

Leave A Reply