Update creatieve erfgoedbemiddelaars Haspengouw

0

Erfgoed Haspengouw startte najaar 2013 in samenwerking met w wh at* (voorheen de Kunstbank Leuven) met een intensief traject “creatieve erfgoedbemiddelaar”. Een zestal vrijwilligers volgde het traject. De opleiding tot creatief erfgoedbemiddelaar is gebaseerd op een combinatie van hedendaagse kunst en cultureel erfgoed en is daardoor uniek in Vlaanderen. Bij de aanvang kregen de deelnemers een reiskoffer ‘boîte-en-valise (naar Marcel Duchamp)’ met archieven, documentatie en rariteiten. Deze objecten, aangevuld met de eigen objecten en het geheugen van de creatieve erfgoedbemiddelaars vormen hun verhaal dat ze zo interactief mogelijk brengen in een groep. Op 7 mei 2015 waren de erfgoedbemiddelaars te gast in basisschool Rippetip in Beverst. De leerlingen kregen een creatieve blik op de fiets, oude lengtematen, de appel, de kluizenaar, landbouw en broekzakerfgoed. De kinderen bleken geboeid en participeerden actief. Het traject wordt na deze positieve try-out ongetwijfeld vervolgd. Erfgenoten houdt dit fijne traject dan ook graag in het oog.

Meer informatie op de website van Erfgoed Haspengouw

Leave A Reply