Migratiekids verkennen hun eigen geschiedenis

0

Het MIRAS 50 project is door de Unie van Turkse Verenigingen (UTV) en Kardelen naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de Turkse migratie naar België opgezet. Het project Migratiekids, opgezet door de UTV, bestaat uit een educatief pakket bij een tentoonstelling en spoort kinderen aan trekken om de geschiedenis van hun (groot)ouders te (ver)kennen en erfgoed daaromtrent te verzamelen. De jongeren verzamelen zelf via de spoorzoekersmethode allerlei informatie om het migratieverhaal van hun (groot)ouders via foto en video in beeld te brengen. De Jongeren en kinderen worden betrokken via de scholen en de leerkrachten Turkse taal en cultuur van de Turkse overheid, gestationeerd in België. Het verzamelde (info-)materiaal wordt in een mini-tentoonstelling bijeengebracht en op verschillende locaties in Vlaanderen getoond. Het project Migratiekids wordt toegelicht tijdens een “inspiratiedag migratiegeschiedenis” op 7 maart 2015 in het Gemeenschapscentrum De Kriekelaar, Gallaitstraat 86, Schaarbeek (Brussel).   

Meer info over de inspiratiedag

Download het educatief pakket

 

Leave A Reply