Werkbezoek Van Abbe Eindhoven

0

Op 1 april 2015, en neen dit is geen aprilgrap, bezoeken we het Van Abbe Museum. We maken er kennis met de publieksvisie van de museumstaf en met enkele participatieve activiteiten. Deze zijn ontwikkeld gedurende een proces van vele jaren en geven blijk van een doorgedreven dialoog tussen de collectie, de gastheren of -vrouwen in het museum en de bezoekers. We vertrekken in Hasselt om 10.30 uur en zijn terug rond rond 18 uur. Deelnemen kost 10,- euro, lunch inbegrepen. Inschrijven kan tot 24 maart op erfgenoten@limburg.be.

Het programma:

10.30 uur  Vertrek aan de bezoekersparking Provinciehuis, Universiteitslaan 1, Hasselt

12.00 uur Aankomst in Eindhoven en lunch in het museumcafé Karel 1

13.00 uur Visie van het Van Abbemuseum op publieksparticipatie en vertaalslag naar beleid en projecten, door Marleen Hartjes, coördinator Special Guests programma en Loes Janssen, educatie en interpretatie.

13.30 uur  Voorbeelden van publieksparticipatie in het museum: introductie in de toolshop met de Storylines en het Do It Yourself Archief.

14.00 uur Museumbezoek met Storylines en zelf aan de slag in het DIY Archief.

16.00 uur Terugkoppeling, vragen, feedback.

16.30 uur Vertrek in Eindhoven

18.00 uur Geschatte aankomst in Hasselt

In beperkte mate is een tussenstop in Neerpelt  of een andere af te spreken plaats mogelijk.

 

Leave A Reply